MAGAMRÓL

Szia! A nevem Ádám.

Nemrég telefon függetlenítés miatt kutatni, keresni kezdtem a neten, sőt kérdeztem az ismerősöket is erről. Ráment több napom és nem kevés idegeskedésem mire megtaláltam a megoldást.

Ezt a blogot azért készítettem, mert azt láttam, hogy nagy az összevisszaság a témában. A lényeg, hogy így neked már könnyebb dolgod lehet mint nekem volt.

MEGBÍZHATÓ ÉS TESZTELT MAGYAR NYELVŰ FÜGGETLENÍTŐ WEBÁRUHÁZ ITT>>>>>

TELEFON FÜGGETLENÍTÉS GYORSAN, OLCSÓN, ONLINE ITT

Megjegyzés:

Kattints a fenti linkre és ha a megjelenő oldal nyelve angol lenne, akkor a bal felső sarkában kattints a "Language" ikonra és válaszd ki a MAGYAR nyelvet.

Rengeteg telefon modellt KI TUDNAK KÓDOLNI, szinte bármilyen hálózatból.

Ha nem vagy biztos valamiben vagy kérdésed van vedd fel velük a kapcsolatot és ÖRÖMMEL SEGÍTENEK.

Utolsó kommentek

Huawei stb. 3G ill. 4G usb modemek függetlenítése lépésről-lépésre ingyen

2014.12.26. 14:23 mobiltelefonos

huawei_vodafone_r206.jpgA minap az egyik ismerősömnek segítettem. A problémája az volt, hogy vásárolt egy Huawei 3G (vagy inkább 4G) wifi routert-t (R206) és csak a padláson volt neki minimum 3G térerő. Ezért vásárolt hozzá usb hosszabbító kábelt azt hiszem 4,5 méterest (talán 5 m a max ami még használható erősítés nélkül) és azzal kötötte a géphez, de persze a plafont át kellett fúrni, hogy az usb kábelt át tudja dugni rajta. De egyébként ez a kábel hosszúsága miatt nem egy jó megoldás, mert a néha érzékeli a modemet a gép néha meg nem.

e353.jpgA lényeg, hogy áramszünet idején vagy ha sokáig nem volt a számítógépe bekapcsolva (mivel usb-ről kapta az áramot is), akkor lemerült a wifi router akkuja és mindig fel kellett szaladnia a padlásra, hogy újra indítsa. Javasoltam neki, vegyen egy külső speciálisan a 3G, 4G modemhez való antennát és azt tegye a padlásra, a géphez meg csatlakoztasson egy olyan modemet, aminek van külső antenna bemenete.


Javasoltam neki a Haffner külső antennát usb modemhez. Meg is vette a legerősebbet belőle a Haffner 13dbi változatot, aminek mágneses a talpa. A gond, akkor kezdődött, amikor kiderült, hogy a Huawei 3G usb modem, ami volt neki az külföldről származott és nem volt független.

haffner-magneses-antenna-huawei-usb-modemhez-11-db.jpgKérdeztem pár helyen ki tudják-e ezt a Huawei usb modemet függetleníteni, de csak online megoldásokat találtam 10$ körüli áron. Ez végül is elég baráti ár. Viszont arra gondoltam szétnézek a nagyvilágban talán én is meg tudom csinálni az ismerősömnek, hogy ne kerüljön neki pénzbe. Nos nem kevés időmbe telt, de megtaláltam a működő megoldást, amit örömmel megosztok veled, így neked sem kerül majd semmibe!

Íme a folyamat lépésről-lépésre:

1) Szükséged lesz a modemed IMEI számára. Ezt a modemen vagy az aksija alatta valahol megtalálod, azt hiszem 16 jegyű számsor.

2) A Huawei modemekhez 2 féle algoritmusú kód van forgalomban. Először is meg kell határoznod, hogy a RÉGI vagy az ÚJ algoritmus kód szükséges-e. Ezt nagyon egyszerűen ki lehet deríteni. Itt tudod ellenőrizni a kód algoritmust. Az "IMEI number" után gépeld be az IMEI számot, a "Model number" után a model számod pl. E367 stb. Ha megvan kattints a "Submit IMEI" gombra és ki fogja jelezni, hogy "OLD" vagyis a régi vagy "NEW" vagyis az új algoritmus kód kell hozzá.

3) Ha új kód kell hozzá, akkor itt tudod ingyen lekérni hozzá a függetlenítő kódot. Ehhez csak kövesd az egyszerű utasításokat és az ingyenességért cserébe csupán be kell kedvelned az oldalt google+ vagy facebook-al. 

4) Ha a régi kód kell hozzá, ahhoz itt tudod lekérni ingyen a függetlenítő kódot. Csak gépeld be az IMEI számot és megkapod a függetlenítő kódodat.

Megjegyzés: ha a támogatott modellek között a modemed típusát a lap alján nem látod, az sem gond, csak folytasd tovább! 

5) Kapni fogsz 2 kódot. Az egyik az "Unlock code" a másik a "Flash code". Neked az első kell. Jegyezd fel azért jól mind a kettőt pontosan.

6) Először a modemet helyezd be a gépbe és el fog indulni a gyári telepítő program (vodafone, t-mobil, telenor stb.) Ezt ha még nem tetted telepítsd fel. 

mobile-partner.jpg7) Ez után le kell töltened egy másik, speciálisan a Huawei modemekhez kifejlesztett programot a Mobile Partner-t. Ha nem akarsz vacakolni és nincs sok időd, akkor töltsd le a 21-es verziót innen, majd a cikk alján kattints a kék linkre a "download"-ra. Ha esetleg Mac, Linux vagy újabb Windows operációs rendszereket használsz és van időd kikeresni az újabbakat is, akkor nézd meg ezt az oldalt és töltsd le a számodra jó verziót.

8) Telepítsd fel a Mobile Partner programot, de azért előtte nem árt átnézni vírus ellenőrzővel, bár én nem találtam vírust a letöltött fájlokon. A telepítés előtt helyezd be a modemed, ugyanis a rajta lévő gyári programot letörli és a helyére fog feltelepülni. A sikeres telepítés után válasz ki a Magyar nyelvet (Tools-Language-Magyar).

9) Most zárd be a programokat, az összeset, húzd ki a modemet és cseréld ki a modemben lévő SIM kártyát arra a SIM kártyára, amivel nem működik. Helyezd vissza a gépbe a modemet. Indítsd el a Mobile Partner programot. Ha a PIN kód kérés nem volt előzőleg letiltva, akkor kérni fogja először a 4 jegyű SIM PIN kódját, ezt add meg.

10) Most pedig ha jól adtad meg (de vigyázz mert csak 3 lehetőséged van), utána kérni fogja a függetlenítő kódot (Unlock code). Ezt ugye már fentebb megkaptad. Az üres részbe gépeld be (16 jegyű kód ha jól emlékszem), de ennek a helyes megadására is csak 10 lehetőséged van, utána végleg letilt. Ha elfogadta, akkor egyszerűen csak tovább enged. Nekem azonnal elfogadta.

11) SZUPER! Már csak az van hátra, hogy beállítsd a Mobile Partner programba a SIM kártyád szolgáltatójának megfelelő profilt a csatlakozáshoz. Nyisd meg a programot. Menj az Eszközök-Beállítások-Profilkezelés menükre. Kattints az ÚJ gombra, adj meg egy profil nevet pl. Telenor HU, az APN résznél válaszd a statikust és alá gépeld be az APN-t. Ez valami ilyesmi: internet.vodefone.net, de általában más ha feltöltőkártyás és más ha előfizetésese a SIM kártyád. A szolgáltatód weboldalán biztosan megtalálod ezt. A hozzáférési számnál ezt add meg: *99# és a további mezőket hagyd üresen, ha csak a szolgáltatód másként nem adja meg.

12) Kattints a mentésre, majd a beállítás alapértelmezett gombokra, majd az OK gombra. Ez után lehet, hogy újra kell indítanod a programot, de lehet még a számítógépedet is és ha mindent jól csináltál, akkor már látnia kellene a hálózatodat a bal alsó sarokban a Mobile Partner programban, hogy pl HSPA Vodafone HU stb. és a jelerősség.

13) Válaszd ki a profilod nevét a főoldalon, majd Connect és pár mp után csatlakoznia kell és mehet a móka, ha van elég jelszinted :)

Nem próbáltam, de szerintem a fentiek mintájára más modemeket is (ami nem Huawei) ki tudsz véglegesen és ingyen függetleníteni, bár ha nem tudod pontosan mit csinálsz, inkább hagyd és vásárolj egy kódot hozzá olcsón itt vagy kérj tőlük segítséget. Nagyon barátságosak és örömmel segítenek neked.

Sok sikert!!

Szólj hozzá!

Címkék: Huawei 3G usb modem függetlenítés modem függetlenítés

Olcsó és gyors (okos)telefon függetlenítés

2012.07.15. 13:23 mobiltelefonos

Sok embernek gondot okoz az okostelefon függetlenítés is. A legtöbben azonnal akarják és a lehető legolcsóbban. Ez sok esetben nem igazán megoldható, hiszen vagy valahol ott kell hagyni a telefont és esetleg másnapra, harmadnapra megoldják vagy ha beviszik a márkaboltba ill. a telefon szolgáltatókhoz, akkor az pedig kemény pénzekbe is kerülhet.

Mindenki döntse el mi a jó neki. Én egyik megoldást sem igazán kedvelem, így a neten keresgélni kezdtem megbízható külföldi cégek között akik által meg tudnám oldalni a kártya függetlenítést. Őszintén szólva nagyon nehezen találtam olyan céget, ami viszonylag gyors is és olcsó is lenne.

De a fő gond az nem is ezzel volt, hanem azzal, hogy az egyiknél nincsenek magyar szolgáltatók (értsd nem lehet magyar telefonokat függetleníteni), viszont volt egy rakás telefon. A másik helyen voltak ugyan magyar szolgáltatók a listában, de csak kevés telefont támogatnak.

Már majdnem feladtam a keresgélést, amikor rátaláltam egy angol magyar oldalra, ahol végre minden ami kell egy helyen megtalálható. Bőséges telefon választék, támogatott hazai szolgáltatók, egyszerű és felhasználóbarát weboldal, könnyű és gyors fizetési lehetőség és nem utolsó sorban nagyon versenyképes kikódolás árak.

Pl. európai hálózatos Samsung Galaxy S, S2, S3, S4 telefonok függetlenítése $16 (amerikai dollár) kerül, ami kb. 3600 Ft jelenleg. A tengerentúli Samung Galaxy S, S2, S3, S4 stb. $26 (amerikai dollár), ami kb. 6000 Ft jelenleg. Apple iPhone 4/4S és iPhone 5 telefonok függetlenítése is elérhető kedvező árakon.

Ilyen remek árakat sehol sem találtam, több helyen is dupla vagy e közeli ár volt megadva.

Összegezve az előnyök 9 pontban:

1.) MAGYAR nyelvű oldal és ügyfélszolgálat is van (Skype elérhetőséggel is), (A magyar oldal kiválasztásához kattints a HU feliratra az oldal tetején)
2.) Nagyon jók a visszajelzések a korábbi ügyfelektől (az oldalon kattints a "Mások mondják" rész alatt és máris olvashatod.)
3.) Az árakat láthatod forintban, dollárban, euróban vagy akár román lejben is (az oldal alján át tudod váltani)
4.) Olcsó és gyors, általában 1-2 napon belül küldik email-ben az infókat.
5.) Az IMEI számot, a telefon márkáját, típusát, az országot és a szolgáltatót kell megadni, ahol a telefon használatban van.
6.) Semmilyen technikai tudás nem kell a kikódoláshoz, mindent lépésről-lépésre leírnak email-ben.
7.) A legtöbb esetben egy kódot küldenek (a magyarázattal), ami függetleníti a telefont
8.) Fizetés PayPal, Visa, MasterCard, American express stb. (Ha PayPal-al fizetsz maximum 60 napon belül reklamálhatsz pl. hogy nem kaptad meg a pénzed ellenértékét és a PayPal visszautalja a pénzedet ha bármi probléma merülne fel, de jobb ha ennek utána jársz Te magad is.)
9.) Ha több telefont is ki szeretnél így kódolni, akkor még kedvezőbb árat is kaphatsz.

A hátrányuk hogy nincs még minden típusú telefon kint az oldalukon, de ha felveszed velük a kapcsolatot biztosan tudnak segíteni.

Itt találod meg a weboldalukat ahol tájékozódhatsz: telefon függetlenítés online.

2 komment

Címkék: apple telefon samsung olcsó függetlenítés kikódolás

iPhone 3g, 3gs, 4, 4s, 5 és iPad telefon függetlenítés

2012.07.09. 23:16 mobiltelefonos

A neten keresgéltem az ismerősömnek olyan céget, ami megbízható és amivel probléma mentesen megoldható pl. az iphone 3g/3gs, 4g/4gs sőt már az iphone 5 telefon függetlenítés is. Így találtam rá egy angliai magyar cégre, hosszas keresgélés után. Londoni idő szerint de. 10-5-ig nyitva vannak, lehet őket keresni telefonon, chat-ben (pl. skype) stb.

Pl.  iphone 4-re és 5-re is lehet függetlenítő kódot kapni. Van egy szuper webáruházuk, igaz a még több típus feltöltés alatt van, de biztosan segítenek a függetlenítésben ha nem találod az oldalon a saját telefonos, csak kérdezd meg őket. Amúgy ki kell tölteni pár adatot és már mehet is a dolog. A telód IMEI számát egyébként így kaphatod meg: csak üsd be a telefonodba azt hogy *#06# és a képernyőn ki fogja jelezni az azonosítót.

Lehetséges, hogy iPad-ot is ki tudnak kódolni. Elfogadnak netes fizetésre alkalmas kártyát és pénzvisszafizetési garancia is van náluk. Nem kell semmiféle jailbreak-hez folyamodni amúgy, a fenti szám alapján adnak kódot, amivel véglegesen megoldható a telefon függetlenítés.

Címkék: telefon 3g iphone 3 4 függetlenítés 4s 3gs

Okostelefonok és a kártya függetlenítés

2011.11.27. 17:05 mobiltelefonos

Kaptam egy okostelefont amire már jó ideje vágytam és a nagy örömöm mellett az is plusz örömre adott okot, hogy a telefon függetlenítés dolgával nem kell foglalkoznom, mivel a telefon kártya független. :)

Hát amiket tudnak ezek a mobilok az már komolyan mondom aggodalomra adhat okot a számítógép gyártó cégeknek. Öregem, ezzel szinte már ki lehet váltani a számítógépemet is. Na jó, azért még ne temessük a pc-ket egyenlőre :) Még csak pár napja kaptam de máris teljesen beleszerettem.

Azt tervezem, hogy ha külföldre utazom, akkor kint vásárolok bele SIM kártyát és azzal fogom ott használni, így megtakarítok egy csomó pénzt. Csak utazás előtt tájékozódnom kell hogy melyik szolgáltatónak van jó lefedettsége és adnak e kedvező áron 3G (HSPDA, HSUPA) internetet. Ahogy látok valami szép dolgot, máris kattintok és megy fel a netre hogy a családom, ismerőseim is megcsodálhassák.

Jut eszembe a neten vannak olyan cégek ahol a SIM kártyát meg is rendelheted, akár fel is töltheted, így ha megérkeztél az országba, csak belehelyezed a SIM kártyát a kártya független mobiltelefonodba és máris mehet a móka kacagás :)

OKOS TELEFON FÜGGETLENÍTÉS

Na jó, de mit tegyen az akinek az okos telefonja szolgáltató függő, azaz kódolt? Mivel az okostelefonok már jóval többet tudnak és szinte teljesen eltérnek felépítésben egy szokványos mobiltelefontól (pl. van operációs rendszerük, mint ios, android stb.), így kicsit óvatosabban kell megközelíteni a telefon függetlenítés témakörét.

Mit tegyünk?

Ezek a telefonok sok esetben jóval drágábbak (100e Ft vagy több) mint a hagyományos társuk, így nem biztos hogy megéri kísérletezgetni mindenféle, a neten található ilyen-olyan függetlenítő kóddal. Körültekintően kell eljárnunk. Először is tudnod kell hogy a garanciát érintheti bármilyen eljárás, talán csak az univerzális SIM kártya kivétel ettől. A gyártók általában 1 év garanciát vállalnak az okostelefonokra, szóval nem kell sokáig várni :) Persze az előfizetéses telefonoknál érdemes megnézni a szerződés feltételeit is mielőtt cselekszel.

Nekem ami bevált és már többször is használtam az az IMEI szám alapján történő mobil telefon függetlenítés.

Címkék: telefon utazás külföld okos függetlenítés

Top 6 érv a telefon függetlenítés mellett

2011.11.02. 23:12 mobiltelefonos

Lássuk, többek között milyen főbb okok miatt lehet előny a telefon függetlenítés.

MAGAS ROAMING KÖLTSÉGEK ELKERÜLÉSE

Hát igen, velem már előfordult, hogy pl. elutaztunk a tengerpartra Horvátországba és utazás előtt jó alaposan feltöltöttem a kártyám egyenlegét. Gondoltam ez biztosan elég lesz, még akkor is ha vészhelyzet miatt sokat kell majd hazatelefonálnom. Hát nem lett, pedig nem is volt semmilyen vészhelyzet. Az 1 hét után, mire észbe kaptam, már szinte az összes pénzemet "leszedte". Az egészben az volt a "kemény", hogy tényleg alig telefonáltam haza, hiszen tisztában voltam vele hogy sokkal drágább.

A következő horvátországi utazás előtt természetesen a telefon függetlenítés mellett döntöttem. A neten tájékozódtam, hogy melyik cégnek van kedvező díja Magyarországra és mindjárt ahogy lehetőségem volt vásároltam egy sim kártyát. Aki gyakran utazik, akár más kontinensre is, annak óriási megtakarítás lehet, ha helyi sim kártyát használ és ki van kódolva a telefonja.

NÖVELI A MOBILTELEFONOD ÉRTÉKÉT

Na de miért is? Az előbb említett okok miatt pl. Ha kártyafüggetlen mobiltelefont szeretnél vásárolni, annak az ára sokkal magasabb is lehet, mint ha valamelyik telefon szolgáltatónál vásárolsz egy előfizetéses vagy feltöltőkártyás készüléket. Korábban venni akartam egy HTC telefont, de a meglévőt szerettem volna eladni lehetőleg jó áron és mivel kikódolt telefon volt, így még gyorsabban is túl tudtam rajta adni.

A TELEFON VÁLTOZATLAN MARAD

Külsőre természetesen a telefonod változatlan lesz, belsőleg már nem olyan biztos. Jó néhány függetlenítési megoldás létezik. Én azokat favorizálom amelyek nem hagynak semmilyen különösebb nyomot a telefon szoftverében, illetve nem kell semmit sem a sim kártya alá, mögé stb. helyezni. Ez a módszer egyébként szintén elég elterjedt, a lényege hogy a mobiltelód IMEI száma, az ország és a szolgáltatód alapján adnak egy kódot és azt kell csupán begépelned és voálá már sikerült is.

NEM KELL TELEFONGURUNAK LENNED

A mostanában divatos módszerek többségével nincs szükséged arra, hogy betanulj különböző bonyolult eszközöknek a használatát. Egyszerűen, néhány lépésben megoldható.

TÖRVÉNYES?

Nos, számtalan országban, többek között Amerikában, Kanadában és Európa számos országában (pl. Anglia, Franciaország) ez teljesen törvényes. Magyarországon sajnos jelenleg még nem az, amennyiben saját magadnak csinálod. Így mindenki csak a saját felelősségre használja. Ha a készüléket beviszed valamelyik szolgáltatóhoz (pl. Telenor, Vodafone, T-Mobil), ott törvényes, csak éppen jóval magasabb áron dolgozhatnak.

ONLINE GYORSABB ÉS OLCSÓBB IS LEHET

Ma már elég sokan foglalkoznak a kikódolással világszerte, így a magas konkurencia miatt jelentős különbségek lehetnek a legkülönfélébb cégek között. Ha beviszed a "sarki" boltba, és ott helyben megcsináltatod, már ha van rá lehetőség, akkor általában pár órát vagy napot kérnek, amíg viszont látod a telefonodat, mivel a legtöbb esetben nem ott csinálják. Ez ugyan az olcsóbb lehetőségek közé tartozhat, de nincs rá garancia, hogy milyen módosításokat végeznek a telefonodon.

Ha beviszed a szolgáltatóhoz az jóval költségesebb. A sim kártya alá helyezett kártya ugyan versenyképes áron van, de nem igazi, csak amolyan félmegoldás.

A jó hír, hogy a  neten sok esetben percek, vagy órák alatt saját magadnak megoldhatod és így a telefon függetlenítés szinte gyerekjáték, sőt a komolyabb cégek pénz visszafizetési garanciát is adnak.

Címkék: mobil olcsó független romaing függetlenítés kikódolás

Miért jó ha a telefon szolgáltató független?

2011.11.02. 15:44 mobiltelefonos

Régebben többször is cseréltem a telefonokat, úgy értem gyakrabban mint manapság, és bizony előfordult, hogy a telefon függetlenítés volt a megoldás a problémámra.

Az első telefonom egy nokia 3210-es volt, ami ha jól emlékszem csak a westel hálozatot, azaz sim kártyát tudta elfogadni, de egyre jobban megtetszett az akkor még pannon által kínált szolgáltatás.

Persze nem igazán volt pénzem arra hogy vegyek náluk is egy telefont, meg akkoriban még nem volt számhordozás sem, így két külön telefon számom lett volna, azt meg nem igazán akartam, így a telefon függetlenítés mellett döntöttem.

Akkoriban ez nem is volt olyan egyszerű, keresnem kellett valakit, aki ezt megoldja olcsóbban, mint  a szolgáltató, ugyanis ők iszonyú magas árat kértek, ha jól emlékszem kb. 8.000 Ft-ot. A telefon került akkoriban kb. 30.000 Ft-ba. Szóval nem igazán érte meg így.

Találtam egy emberkét aki valahova elvitte és megoldotta, ha jól emlékszem 3000 Ft-ért.

Címkék: függetlenítés számhordozás kikódolás